Fotografia de Parts

Cada part es únic i és transcendental, és el dia que portem al món a les nostres criatures, un autèntic miracle! Fotografiar aquest gran esdeveniment és immortalitzar una gran aventura que dura només unes hores. Es tenir en imatges la gran proesa de la nostra vida, per a sempre!

Cada vegada som més les dones que decidim com volem que sigui el nostre part. Decidim que volem moure’ns lliurement durant la dilatació, decidim que volem tenir l’opció de parir segudes o en peus, decidim que volem un ambient més intim o que senzillament volem parir a casa. Cada vegada la dona és més conscient de les opcions que té i això és un gran avanç. Després arriba el dia del part i està ple de coses imprevisibles per a les que cal estar conscienciades i obertes. (Jo que volia un part de lo mes natural vaig tenir una inducció d’urgència perquè vaig tenir preeclamsia).

Des de que el part es cada cop un acte més conscient, són més les dones que desitgen immortalitzar aquest esdeveniment tan crucial a la vida. Per això poso a la vostra disposició la meva càmera i la meva gran passió pel món dels naixements, perquè de la mà puguin oferir-vos un bell record del vostre gran dia.

¿Com funcionen les sessions de part?

Podeu triar diferents tipus de sessió de part.

1.) Dilatació a casa i recent nascut.

2.) Només dilatació a casa o només recent nascut.

3. Part complet a casa o a l’Hospital (amb permisos previs)

Quan s’apropi la data del part estarem connectades i podreu avisar-me en el moment que comenceu amb el treball de part. Depenent del tipus de sessió em quedaré amb vosaltres durant tot el treball de part o vindré una estona durant la dilatació i una estona abans de l’expulsiu per a estar allà quan hagi nascut el nadó.

 

La meva història amb els parts

L’any 2003, quan era una estudiant de Belles Arts, vaig demanar un permís per poder assistir com a observadora a la sala de parts de l’Hospital de Sant Pau. L’objectiu era documentar-me en viu i en directe per la realització d’un documental sobre parts. En aquell moment encara era l’antic hospital, una autèntica preciositat arquitectònica. Recordo molt bé el pavelló de la Maternitat, ple d’encant i d’història.

La direcció del Hospital em va respondre amb una  carta (que encara conservo) donant-me llum verda per a circular “lliurement” per l’àrea obstètrica. Amb la complicitat de la llavors supervisora de la Sala de Parts, l’Aurora Fernández*, vaig poder assistir en directe a l’increïble miracle del naixement. Mai oblidaré el primer part que vaig veure, no hi han paraules al món que descriguin prou bé l’onada d’emocions que vaig experimentar. Desde llavors mai ha deixat de fascinar-me el món dels naixements i fotografiar-los es la manera més gratificant que he trobat per a ser partícip d’un moment tan colpidor en la vida de les persones.

A més a més, des que va neixer la meva filla i vaig viure el part en la mva pròpia pell, la motivació per fotografiar parts s’ha convertit en autèntica passió.